Kleinschalige kwaliteitscampings op verschillende plekjes in Frankrijk!

Er zijn op en of rondom de camping genoeg mogelijkheden om actief te zijn, te genieten van de natuur, de authentieke franse cultuur of een leuke plaatselijke markt.

Elke camping heeft zijn eigen karakter, afhankelijk van streek in Frankrijk, de eigenaar en zijn grote. Wat ze gemeen hebben is gastvrijheid, een goed aanbod van faciliteiten en een keurig sanitair. Op Moulin de Piot worden daarnaast door Actif en Creuse ook outdoor activiteiten aangeboden en kunt u hiervoor materiaal huren.

Als je een tent huurt van Actif en Creuse krijg je op de door ons aangeboden activiteiten en verhuur 10% korting.

De ruime huurtenten staat op mooie ruime plaatsen met zon, schaduw en voldoende privacy. Alle campings zijn door mij persoonlijk bezocht en hebben goede recensies.

Actif en Creuse heeft een groeiend aanbod van campings in met name het zuiden van Frankrijk, kies hieronder je favoriete camping:

Op Camping Moulin de Piot, drie sterren, kunt U Compleet ingerichte kampeertenten huren.
Wij vinden het een eigenzinnige camping met een unieke geschiedenis. Een plek waar vrijheid, gemeenzaamheid en verdraagzaamheid vanuit het historische verleden tot in het heden uitgedragen worden.

Het spreekt voor zich dat hier s avonds op verschillende plekken nog kampvuren branden waar iedereen welkom is. De camping en zijn ligging Camping Moulin de Piot ligt aan de oevers van de Petit Creuse. In de Limousin of beter gezegd in het departement de Creuse.  Lees meer…

Op camping Sauxilanges ‘des Priaries d’Auvergne’, kunt U Compleet ingerichte kampeertenten huren. Wij vinden het een vriendelijke camping met een open karakter. Dit mede door beide beheerders die iedereen persoonlijk welkom heten. De plekken zijn groot en er is voldoende schaduw. Gasten kunnen gebruik maken van het zwembad waar in het seizoen een badmeester aanwezig is.

Door zijn geografische ligging kunnen vanuit de camping vele boeiende daguitvluchten gemaakt worden. Tevens is het een aangename van Uw reis tussenstop op weg naar de middellandse zee. Lees meer…

Op Camping La Croix Badeau, drie sterren, kunt U Compleet ingerichte kampeertenten huren. De kleine gezinscamping (41 plaatsen) is fraai gelegen aan het riviertje de Aube, in de buurt van het centrum van het dorpje Soulaines – d Huys. Op de camping is een gevarieerde begroeiing en het geheel is omzoomd door hoge bomen.

Het spreekt voor zich dat de plekken groot zijn en dat de privacy gewaarborgd is. De camping wordt beheerd door dezelfde eigenaren als de Camping des Prairies de Sauxillanges.  Wij vinden de Champagne Ardennen en deze camping zeker een bezoek waard! Lees meer…

Camping Moulin de Lacombe is een camping voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers die van rust, cultuur, sport en ontspanning houden. Ook voor families is het er geweldig toeven. Voor kinderen is er een zwembad en een riviertje om in te zwemmen en te bouwen, een eilandje om op te spelen en grasveld om op te voetballen. Bij de oude watermolen is een grote bloemen- en groententuin waar groenten en kruiden uit geplukt kunnen worden. Drie keer in de week wordt er een bbq gehouden en worden pizza’s gebakken. Alles is een sfeer van warmte en gezelligheid. Er wordt Nederlands gesproken. Lees meer..

Nieuw in het aanbod van Actif en Creuse!- Camping Le Petit Moulin –
Op deze mooi gelegen camping in de Allier heten de beide Nederlandse eigenaren, Mark en Arnolda jullie van harte welkom. Samen is ze er veel aan gelegen om het de klanten naar hun zin te maken. Hiervoor bieden ze op hun mini camping alles aan wat met name gezinnen met jongere kinderen nodig hebben voor een perfect verblijf. Het feit dat de camping geen sterren heeft ligt enkel en alleen aan het feit dat ze daar te klein voor zijn. De camping beschikt naast de huurtent over 2 gites, 6 kampeerplekken, een huur vouwwagen en een perfect ingerichtte kamer. Lees meer..