CAMPING MOULIN DE PIOT, drie sterren

Limousin- Creuse – Frankrijk

De camping en zijn ligging

Camping Moulin de Piot is een kleinschalige, rustieke camping met veel groen, grote plaatsen en een bijzondere geschiedenis. Het riviertje de Petit Creuse ligt direct aan de camping en hier is het heerlijk vertoeven in de zomer. Ook het restaurantje van de camping ligt direct aan dit riviertje. De camping ligt in de Limousin of beter gezegd in het departement de Creuse. De Creuse staat vooral bekend om zijn rust, ruimte en natuur. De gemiddelde bevolkingsdichtheid is hier 21 mensen per vierkante kilometer. Na de 2de wereldoorlog is deze plek mede door toedoen van Charles Chareille, www.amis-moulindepiot.org tot een plek waar vrijheid, gemeenzaamheid en verdraagzaamheid hoog in het vaandel stonden, geworden. Maar ook, of beter gezegd, juist in de huidige tijd zijn dit weer belangrijke waarden geworden. Veel aan de camping herinnert nog aan deze tijd. Een tijd waarin in totaal 20.000 jongeren uit 35 verschillende landen hier korte of langere tijd gewoond hebben. Het spreekt voor zich dat hier s avonds op verschillende plekken nog kampvuren branden waar iedereen welkom is. De vele kleine dorpjes, de authentieke marktjes en het heuvelachtige landschap maken het een paradijs voor rustzoekers, actieve natuurliefhebbers en sportievelingen. Uw comfortabel ingerichte kampeertent staat op een ruime plek. U bent er van harte welkom.

Faciliteiten en activiteiten:

Tijdens het seizoen worden er verschillende activiteiten aangeboden.
Alle dagen per week bied Creuse Active een uitdagend activiteiten en buitensport programma aan.
Een aantal maal per seizoen live muziek.
Je kunt onder begeleiding forel en kreeften vissen.
De camping beschikt over WIFI.
Kunnen er dagelijks verse broodjes besteld worden.
Is er een tafeltennistafel.
Zijn er speeltoestellen en een zandbak voor de kleintjes.
Beschikt de camping over groot sportveld met volleybal net en voetbal goals en een jeu de boule baan.
Is er een restaurant voor een snack en warme maaltijd.

De camping en zijn ligging.

De camping zelf ligt op een uur rijden van Chateroux. Hier verlaat U ook de snelweg en rijd daarvandaan steeds verder door half verlaten dorpen dieper de Creuse in. Het dorpje Cheniers ligt op loopafstand van de camping. Hier is een klein supermarktje, postkantoor en restaurant. De grotere dorpen Aigurande en Bonnat liggen op 15 min rijd afstand. Hier zijn uitstekende winkelvoorzieningen. De provincie hoofdstad Gueret ligt op een half uur rijden en in een uur kunt U Limoges met zijn vele bezienswaardigheden bereiken.

Leuke dingen.

In de omgeving zijn verschillende leuke dingen te doen. Variërend van actief tot educatief.
Voor de klimgeiten onder ons ligt er op een paar kilometer van de camping vandaan een erg mooi klimgebied. Hier zijn meer dan 50 routes, variërend van 3B tot 7A. Vele routes kunnen ook top rope geklommen worden. Voor diegenen die dat te spannend is heeft de camping zelf ook een klimrots waar iedereen, onder begeleiding van Nederlandse instructeurs van Creuse Active, de eerste stappen van het rotsklimmen geleerd kan worden.
Zwemmen kan men op verschillende plekken in de buurt maar het zandstrand bij het dorpje Anzeme word algemeen als de mooiste plek ervaren.
Er zijn natuurlijk de wekelijkse authentieke weekmarkten in de dorpen rondom de camping.
De grootste rommelmarkt van de hele regio vind 1x per jaar plaats in het dorpje Cheniers zelf 1 keer per jaar vind er een grote, erg leuke Brocante Foire plaats in het dorpje Dun-le-palestel. Deze vind over het algemeen in de 2de week van augustus plaats. Dit is een gewone jaarmarkt maar tevens ook boerenmarkt met vooral paarden, limousin koeien en schapen.
Ook in Dun-le-Palestel twee zeer interessante wielren evenementen . Komend jaar vind het 50ste nacht criterium, criteriumdunpro@wifeo.com, plaats. Over het algemeen in de eerste week van augustus, en hier nemen veel deelnemers van de Tour de France aan deel. Ook het vierdaagse professionele wielerevenement Tour de Limousin komt hier voorbij op 16-8, www.tourdulimousin.com.

Het dorp Crozant met zijn artistieke verleden is ook zeker een bezoekje waard.
Een paardenmanege in Celle Dunoise
Bungeejumpen in het hoogseizoen op de zaterdagen in Cluis, op 20 min van de camping
Het wolvenbos in Gueret
Een klimbos in de buurt van Gueret
De grote universiteitsstad Limoges met zijn vele bezienswaardigheden en goede mogelijkheden tot winkelen ligt op een uur rijden afstand.
En niet te vergeten het indrukwekkende dorpje Oradour-sur-Glane waar op 10 juni 1944 bijna het gehele dorp door een divisie van de Waffen SS uitgemoord is.

Creuse_bm-contact

Prijzen CAMPING MOULIN DE PIOT 2018

1 juli tot 15 juli 2018 –  55 euro per nacht
15 juli tot 26 augustus 2018  –  70 euro per nacht
26 augustus tot 2 september 2018  –   55 euro per nacht
2 september tot 16 september 2018  –  40 euro per nacht

Reserveringskosten eenmalig € 17,50

Supplementaire te betalen op de camping aan Creuse Active:
Borg: 100 euro contant bij aankomst.

Verplichte eindschoonmaak € 30,00
Toeristenbelasting: 0,20 per dag.

Eventueel afrekenen van gereserveerd bedlinnen:
16 euro 2 pers set / 9 euro 1 pers set. Bij reserveren op reserveringsformulier.
2 pers set = 2 onderlakens + grote overtrek 220×240 + 2 kussenslopen
1 per set = 1 onderlaken + kleine overtrek 140×200 + 1 kussensloop

Adres Camping le Moulin de Piot
23220, Rue de Moulin,
Cheniers, de Creuse
Website: www.moulindepiot.com
Telefoon: 033555628090

Afstand vanaf Utrecht
818 km waarvan 710 snelweg