Dit jaar biedt Creuse Active voor het eerst een klimcursus aan op Camping Moulin de piot. Tijdens deze cursus leer je veilig outdoor toprope klimmen en zekeren. Onze cursus begint echt bij de basis zodat iedereen aan onze cursus deel kan nemen. Aan het einde van de cursus ben je in staat om samen met een partner zelfstandig te klimmen.*

Tijdens de eerste dag van deze vijfdaagse cursus starten we op onze klimrots op de camping. We zullen ons op deze dag vooral met de beginselen van het klimmen bezig houden. Zo leer je hoe je als klimmer en zekeraar jezelf inbind op het touw en hoe je veilig zekert.

De volgende vier dagen gaan we naar Rocher du Jupille, het mooiste klimgebied van de Creuse. Deze rots heeft meer dan vijftig klimroutes en is gelegen aan een groot meer. We gaan deze dagen wat dieper op de stof in. Zo worden er verschillende klimtechnieken behandeld en komen verschillende materialen uitgebreid aan bod. Per dag zullen we ongeveer vier uur met klimmen bezig zijn.

De kosten voor deze cursus bedragen € 225,00. Dit is inclusief materiaal. De reis- en verblijfskosten zijn hierbij helaas niet inbegrepen. Deelnemers aan onze cursussen kunnen wel tegen een gereduceerd tarief een geheel ingerichte tent huren bij Creuse-active.

*let er op dat sommige klimhallen een NKBV of K2 diploma eisen. Wel kun je bij veel van deze klimhallen meteen het examen afleggen om één van deze diploma’s te halen.