Kleinschalige kwaliteitscampings op verschillende plekjes in Frankrijk!

Er zijn op en of rondom de camping genoeg mogelijkheden om acitve te zijn, te genieten van de natuur, de authentieke franse cultuur of een leuke plaatselijke markt.

Elke camping heeft zijn eigen karakter, afhankelijk van streek in Frankrijk, de eigenaar en zijn grote. Wat ze gemeen hebben is gastvrijheid, een goed aanbod van faciliteiten en een keurig sanitair. Op een aantal campings worden daarnaast door Creuse Active ook outdoor activiteiten aangeboden.

Als je een tent huurt van Creuse Active krijg je op de door ons aangeboden activiteiten 10% korting.

De ruime huurtent staat op een mooie ruime plaats met zon, schaduw en voldoende privacy. Alle campings zijn door mij persoonlijk bezocht en hebben goede recensies.

Creuse Active heeft een groeiend aanbod van campings in met name het zuiden van Frankrijk, kies hieronder je favoriete camping:

Op Camping Moulin de Piot, drie sterren, kunt U Compleet ingerichte kampeertenten huren.
Wij vinden het een eigenzinnige camping met een unieke geschiedenis. Een plek waar vrijheid, gemeenzaamheid en verdraagzaamheid vanuit het historische verleden tot in het heden uitgedragen worden.

Het spreekt voor zich dat hier s avonds op verschillende plekken nog kampvuren branden waar iedereen welkom is. De camping en zijn ligging Camping Moulin de Piot ligt aan de oevers van de Petit Creuse. In de Limousin of beter gezegd in het departement de Creuse.  Lees meer…

Op camping MoulinSauxilanges ‘des Priaries d’Auvergne’, kunt U Compleet ingerichte kampeertenten huren. Wij vinden het een vriendelijke camping met een open karakter. Dit mede door beide beheerders die iedereen persoonlijk welkom heten. De plekken zijn groot en er is voldoende schaduw. Gasten kunnen gebruik maken van het zwembad waar in het seizoen een badmeester aanwezig is.

Door zijn geografische ligging kunnen vanuit de camping vele boeiende daguitvluchten gemaakt worden. Tevens is het een aangename van Uw reis tussenstop op weg naar de middellandse zee. Lees meer…

Op Camping Le Croix Badeau, drie sterren, kunt U Compleet ingerichte kampeertenten huren. De kleine gezinscamping (41 plaatsen) is fraai gelegen aan het riviertje de Aube, in de buurt van het centrum van het dorpje Soulaines – d Huys. Op de camping is een gevarieerde begroeiing en het geheel is omzoomd door hoge bomen.

Het spreekt voor zich dat de plekken groot zijn en dat de privacy gewaarborgd is. De camping wordt beheerd door dezelfde eigenaren als de Camping des Prairies de Sauxillanges.  Wij vinden de Champagne Ardennen en deze camping zeker een bezoek waard! Lees meer…

Op Camping Les Sapins, een mooie drie sterren camping, huur je compleet ingerichte kampeertenten. De reacties op Zoover zijn erg positief over deze super mooi gelegen camping en de beide Nederlandse eigenaren, Jos en Lia. Beide is er met hun team veel aan gelegen om het de klanten naar hun zin te maken. Hiervoor bieden ze op de camping oa leuke animatie en activiteiten aan.

Ook is er op het terrein van de camping een manege gelegen waar ongeveer 30 pony’s, ezels en paarden rondlopen en met name jonge camping gasten graag geziene hulpen zijn. Lees meer

Deze camping is dit jaar nieuw in ons bestand.  De beide Nederlandse eigenaren Alex en Sandra  hebben het beheer van deze voormalige camping Municipaal dit seizoen voor het eerst op zich genomen. Ze doen dit met Nederlandse voortvarendheid en duidelijk eigen gedachten. Ik vind het een vriendelijke  camping met  een open karakter.  Dit mede door beide beheerders die iedereen persoonlijk welkom heten. Het is een kleine camping (40 plaatsen)  met grote plekken ( minimaal 100m²) en voldoende privacy. Dun- le-Palestel is een van de grotere dorpen van het departement de Creuse. De camping  ligt aan het centraal massieve. De Creuse staat vooral bekend om zijn rust, ruimte en natuur. De gemiddelde bevolking dichtheid is hier 21 mensen per vierkante kilometer.