Op KASTEELCAMPING DOMAINE DE MIALARET ****,  kun  je compleet ingerichte kampeertenten van Creuse Active huren.

Hoewel deze camping qua uitstraling en comfort duidelijk anders is dan de andere campings die we aanbieden heb ik voor dit jaar Domaine de Mialaret toch bewust uitgekozen. De vele mogelijkheden, het goede eten en het feit dat je in principe tijdens je vakantie de camping niet hoeft te verlaten maken deze camping al vele jaren tot een bekend vakantie oord voor een grote groep Nederlanders. Dit jaar komt ook de Tour de France (www.tourdefrance2016) op slechts 25 kilometer aan de camping voorbij. Een spektakel wat je een keer meegemaakt moet hebben.  Ook het feit dat watersporters het  meer van Neuvic vele mogelijkheden tot water ontspanning bied is in mijn ogen een pre. Kortom ik ben van mening dat deze camping zeker een bezoek waard is.

De camping en zijn ligging

De camping ligt net als camping Moulin de Piot in de Limousin. Echter in een ander departement namelijk de Correze. De camping ligt ook gelijk in een duidelijk andere natuurlijke omgeving.  Vlak bij de indrukwekkende Gorges de la Dordogne en het meer dan 400 hectare grote recreatie meer van Neuvic. De authentieke dorpjes met hun marktjes, de kleinschalige festivals en de fabelachtige natuur bieden de actieve natuurliefhebbers een waar paradijs. Veel van dit is al op het 44 hectare grote domein van de camping zelf te zien. Naast de uitbundige vlinderpracht kun je oa edelherten, vossen, dassen, otters, uilen, arenden en raven aantreffen. Het woud bestaat voor een deel uit eeuwenoude eiken, kastanjes en beuken. Op deze camping adem je gegarandeerd schone en frisse lucht. Je tent staat op een mooie plek aan de bosrand.  Deze camping bied je zeer veel mogelijkheden op en rondom het terrein zelf. Dus als je graag een ontspannen, gezellige vakantie wilt op een camping waar veel word georganiseerd dan ben je hier  aan het juiste adres

Faciliteiten en activiteiten

Kasteelcamping Domaine de Mialaret  beschikt over een zwembad in een unieke en originele ART Deco stijl, gebouwd jaren 30. In het hoogseizoen is er een leuk animatie programma voor de kinderen.  Het timmerdorp  en de club des enfants. Beiden 4 x per week van 10.00 tot 12.00. Ook kunnen kinderen aan een circusschool deelnemen. Daarnaast wordt er wekelijks een bonte avond en pyjama disco voor de jongeren georganiseerd.

De camping zelf bied een aantal uitdagende activiteiten aan, oa paintball en een touwparcours. Er is een goed creatief atelier, (www.grafiekatelier.nl) In het hoogseizoen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals djembe workshops (www.worldpercussions.nl) , een zeil cursus en pony rijden op het domein. Soms word hier een financiële bijdrage voor gevraagd. Bij minder weer worden er films vertoond en er is een groot scherm voor het volgen van sportevenementen. In het hoogseizoen is er regelmatig live-music

Verder

Domaine de Mialaret beschikt over 2 restaurants.  ‘Chateau le Mialaret’ is een gastronomisch restaurant in het kasteel zelf. Je kunt hier genieten van lokale specialiteiten die door de gerenommeerde chef Bruno voorbereid worden.

Bij de brasserie\pizzeria kun je een dagschotel of pizza eten, ook afhaal maaltijden en snacks behoren tot de mogelijkheden. Verder is het een mooie plek voor een gezellig drankje.
Rondom de receptie, het chateau en de brasserie is een mogelijkheid tot draadloos internet.
Er is een kleine levensmiddelenwinkel met iedere dag vers brood.
Is er natuurlijk een tafeltennistafel.
Speeltoestellen en een zandbak voor de kleintjes.
Beschikt de camping over een klein café en word er in het restaurant elke dag een dagmenu aangeboden.
Natuurlijk kan je hier ook de hele dag door een kleine snack krijgen.
Er zijn diverse mooie mountainbikeroutes uitgezet.
Voor de hengelaars is er een grote visvijver.
Kun je natuurlijk voetbal, volleybal  en jeu de boulen
Er is een kinderboerderij op het terrein.

Creuse_bm-contact